PINTURAS GRANDAL LAGO DVSPORT 1 – MARUXAS DE NATA O PARRULO FERROL FS 1

Unha gran Paula Baamonde rescatou un punto ante o gran equipo ferrolano, tras un arbitraxe polémico con tres expulsadas locais

Derbi este sábado á noite no Monte Caxado entre as pontesas e ferrolás, terceiras clasificadas. Na ida 6-0.

Comezaban adiantandose as locais cun gran tanto de Andrea Montero, pero o equipo ferrolán, de moita calidade, dispuxo de varias ocasións, desbaratadas por unha inconmensurable Paula Baamonde.

Foi a cinco minutos do final que empataban as departamentais cun tiro cruzado de Sara Paredes. Pero nos últimos minutos as locais vironse moi perxudicadas por un arbitraxe polémico.

Dispuxo de dous dobles penaltis o cadro visitante por sete faltas que das cinco primeiras varias eran exaxeradas, das que se pitan porque se intue que non vai chegar unha quinta. E en lugar de tratar de templar gaitas co silbato, tamén se expulsou a Paula Castro, Uxía Cupeiro e Uxía Rodríguez.

De feito os últimos 65 segundos xogaron as locais apenas con Paula Baamonde na portería e Andrea e Carol de defensas, e milagreiramente aguantaron o empate, xa que ademais Paula detivera antes os dous dobles penaltis.

Oitavas con 17 puntos, próxima visita ao Cinco Coruña B, que ten 18. Xogaron Paula Baamonde, Uxía Cupeiro, Paula Castro, Andrea, Carol; Natalia, Carolina, Sara, Uxía Rodríguez.

Destacar no cadro visitante o adestrador Indalecio Llago Bouza, que fora mítico xogador e goleador do primeiro Parrulo de División de Honra, finais dos 90, principios do 2000, que incluso nunha ocasión lle “discutira” un Pichichi ao mesmo Paulo Roberto.

Moi boas maneiras deixou tamén Laura Fernández, da Selección Galega Sub16.