SEGUNDA DIVISIÓN “B” DE FÚTBOL SALA: O ESTEO F.S. – XOVE F.S. (3-6)

O equipo pontés chegou a ir 2-0, e acabou sufrindo un marcador avultado nos últimos instantes.

O Esteo pontés de fútbol sala desaproveitou unha ocasión de ouro para sentenciar media salvación, nun encontro estraño e rocambolesco, con algunha xogada polémica de por medio, no que chegou a ir 2-0, tivo moitas ocasións para facer o terceiro, deixouse remontar nun pésimo inicio de segundo tempo 2-3, logo mereceu o empate e algo máis, e acabou perdendo 3-6 con porteiro xogador.

O equipo pontés adiantouse no primeiro período cun tiro raso de Rober Paz, e logo, nunha boa xogada de Jaco, que se desfai do seu marcador, este pica ante a saída do porteiro, quere despexar un defensa, rebota o balón en Púas, e acaba dentro. Púas puido encarrilar o partido, pero en dúas boas ocasións, unha salvouna o porteiro, e outra Rubén baixo paus.

Tras perdoar os colexiados ós visitantes a sexta falta nunha clara infracción ó porteiro Iván, non erraron a súa ocasión os lucenses dende o punto fatídico, marcando Cora faltando un minuto, recortando distancias no marcador. Tras unha rigorosa sexta falta a Gerardo, tivo a súa ocasión Jaco pero despexou o porteiro faltando 14 segundos.

Moi mal comezo dos locais no segundo tempo, onde marcou Bruno, case sen ángulo, nun disparo que se cola polo escuadro entre Rober Paz e Iván, e logo poñía en vantaxe ós lucenses Cora cun tiro raso nunha contra.

E grazas, porque Iván salvou algunha, e Rubén lanzou unha falta ó longueiro. Tamén hai que salientar que os colexiados só sacaron amarela nun empurrón sen balón de Marcos a Jaco.

A partir de aí espertou o Esteo, que sen dúbida mereceu o empate e algo máis, Garea tirou ó poste, Púas unha vaselina que se vai por pouco, outra de Gerardo que desvía baixo paus Aitor a córner, e nunha xogada moi clara non consigue marcar Héctor nun primeiro intento, nin Jaco no segundo.

Noutra xogada polémica, sae o porteiro visitante a despexar un balón levando por diante a Jaco fóra da área, só sendo sancionado con amarela.

Nos últimos catro minutos, con 2-3, e risco de sexta falta para os visitantes, o Esteo xogou con porteiro-xogador, aínda que por momentos fíxose algo monótono, cos xogadores mariñáns defendendo moi ben, e cos cinco xogadores locais moi fóra da área, sen apenas un pivote que estorbara algo dentro por dentro do perímetro.

Sacou tallada nesta situación de porta baleira o equipo lucense, que anotou tres tantos nos dous últimos minutos, por medio do seu gardamallas Javi, e dous tantos de Rubén. Polos locais, só puido marcar Héctor.

Debutaron na casa os xuvenís Pedro e Pablo. O Esteo segue sétimo con 14 puntos, visitando a vindeira semana ó Ventorrillo, equipo coruñés antepenúltimo con catro puntos, nun encontro moi importante.

O ESTEO FS: Iván, Gerardo, Púas, Lito, Rober Paz –cinco inicial- Pedro, Jaco, Héctor, Pablo, Alex Garea.

XOVE F.S.: Javi, Rubén, Cora, Souka, Bruno –cinco inicial- Keko, Marcos, Antón, Pancho, Aitor.

ÁRBITROS: Vanegas Betancurt e Hevia Campa (Asturias). Amarelas a Garea, Rubén, e Marcos e Javi, nestes dous últimos casos o cartón puido haber sido vermello.

GOLES: Min. 11 (1-0), Rober Paz. Min. 15 (2-0), Púas. Min.19 (2-1), Cora, de dobre penalti. Min. 25 (2-2), Bruno. Min. 28 (2-3), Cora. Min.37 (2-4), Javi. Min. 38 (2-5), Rubén. Min. 39 (3-5), Héctor. Min. 40 (3-6), Rubén.

INCIDENCIAS: Encontro da décima xornada de Liga do grupo primeiro da Segunda División B disputado no Pavillón Municipal da Fraga, que rexistrou unha entrada duns 150 espectadores, moitos visitantes. Gardouse un minuto de silencio polas vítimas do accidente aéreo do Chapecoense.