Copa Local Local de Futbol Sala 2018

O pasado fin de semana puxose fin a tempada na competición Local de Futbol Sala coa disputa da Copa Local 2018.

Unha Copa Local que cumpriu coas expectativas xeradas xa que na maioria das eliminatorias a emoción e a incertidume viviuse ata os derradeiros minutos dos encontros e que rematou do mesmo xeito xa que a Liga con A Cova dos Trasnos como o campión da edición 2018.

A competición de Copa comezarabase a disputar na maña sábado coas eliminatorias da fase prevía nas que buscaron o pase a Cuartos de Final os seis últimos clasificados da Liga.

Ás dez da maña abriron a xornada Husse-Barbarroja e Matojoma NG UB2 F.S. un encontro onde o Husse-Barbarroja partía como favorito a conseguir a vitoria e non defraudou xa que gañou por un contundente 8-0 a un Matojoma NG UB2 F.S. que buscaba lavar a imaxe dada na Liga pero non foi capaz.

A continuación Andaina-Centro Futbol e O Esteo F.S. “B” disputarian un partido moi igualado no que no O Esteo se adiantaría no marcador por duas veces pero en ambas ocasións vería como os de A Capela eran capaces de neutralizar a ventaxa, a última vez a poucos segundos para o remate do encontro polo que este remataría con empate a dous goles. Na quenda de lanzamentos dende o punto de penalti o Esteo fallaría o último lanzamento mentras que os de Andaina marcarían os tres lanzamentos polo que serian estes os que conseguirían o pase aos cuarto de final.

Para finalizar a xornada matutina do sábado, as doce maña o sorteo fixo que o UB2 Group-Pub Plaza e o Pub Mania-Las Torres volveran a revivir os duelos que protagonizaron durante a de Liga que acabaron con empate e este encontro tamen acabaría con empate a dous goles, despois de varios parons no xogo pola excesiva dureza coa que se estaba a xogar e pola expulsión dun xogador de cada equipo por faltarlle ao respeto ao árbitro. Chegariase así á quenda de penaltis onde o UB2 Group-Pub Plaza estaría mais acertado conseguindo así o pase aos cuartos de final.

O sábado pola tarde disputaronse as eliminatorias de Cuartos de Final cun prato forte para empezar xa que Colormix e A Cova dos Trasnos, segundo e primeiro clasificados da Liga respectivamente, verianse as caras nun encontro que se decantou moi rápido a prol dos de A Cova cun gol de falta directa ao borde da área. A pesar disto Colormix tentou reaccionar a este gol sen éxito. A Cova dos Trasnos aumentaría a súa ventaxa xa na segunda parte ata poñer o marcador final nun 0-3 có que xa esperaba rival na semifinal do Domingo.

A continuación ás seis da tarde disputariase o outro prato forte dos Cuartos de Final xa que Os Tritós-Desguaces Vilabella cuarto clasificado na Liga enfrontariase ao terceiro clasificado o Novostylo Peluqueros nun encontro no que os de Vilalba partian cunha lixeira ventaxa de favoritos visto os enfrontamentos na Liga, pero desta vez serían Os Tritós os que conseguirían a vitoria nun encontro no que a emoción e a incertidume mantivose ata os segundos finais. Comezaba o encontro cós Tritos volcados en ataque o que propiciou que se puxeran por diante no marcador cun 3-0 con pouco mais de cinco minutos disputados pero os de Vilalba non se ian render tan rápido e conseguirían recortar diferencias poñendo o 3-1 antes do descanso. Na reanudación a o pouco de comenzar ampliarían diferencias Os Tritos colocando o 4-1 no electrónico pero o Novostylo ainda non dixera a última palabra e sacou o porteiro-xogador á pista e conseguiría empatar o partido a falta de tres minutos para o remate do mesmo. Cando tódolos presentes pensaban que a eliminatoria se ia decidir ao penaltis un libre indirecto executado maxistralmente polos Tritós conseguiría subir o 5-4 ao marcador xa case sen tempo de reacción polo que Ós Tritos conseguirían colarse nas semifinais.

Ás sete da tarde Ribadeume Futsal conseguiría o seu pase as semifinais do domingo tras derrotar ao Andaina-Centro Futbol por un resultado axustado de 2-1 nun encontro igualado ao que os de A Capela acudiron con poucos efectivos pero ainda así vendían cara a derrota.

E para finalizar esta xornada ás oito do seran disputariase a última das eliminatoria de cuartos de final que enfrontaba ao o Husse-Barbarroja e o UB2 Group-Pub Plaza dous equipos procedentes da fase previa e no que o Husse-Barbarroja resolvería o seu pase a semifinais cun cómodo resultado de 7-1.

Para o domingo pola tarde quedaba a disputa das semifinais que comezaban con sorpresa xa que na primeira semifinal o Husse-Barbarroja era quen de derrotar a Os Tritós por 3-1 nun encontro onde o Husse-Barbarroja realizaría un partido práctico que o levaría ata a final contra todo pronóstico.

A segunda semifinal sorprendentemente diciriase aos penaltis nun emocionante encontro entre o Ribadeume Futsal e A Cova dos Trasnos xa que os de Ribadeume realizarían o mellor encontro da tempada acabando a primeira metade mandando no marcador cun 2-0 a o seu favor e poñendo en serios problemas a o campión de Liga. Non seria ata mediado o segundo periodo cando os da A Cova reaccionarían sacando o porteiro xogador á pista o que lles serviria para acortar diferencias no marcador. Seguiron arriscando có porteiro xogador sobre a pista e case sentenza o Ribadeume nun lanzamento lonxano a porta vacía que repeleu o pao. Na seguinte xogada os de A Cova xogando de cinco conseguirían o empate a poucos minutos para o final do encontro despois de numerosas ocasións de gol falladas. Na quenda de penaltis os de Ribadeume non conseguirían materializar ningún dos tres lanzamentos mentras que os de A Cova marcarían dous có que conseguían o pase a final non exentos de sufrimento.

A final quedaría para as oito do seran da tarde e enfrontoria ao Husse-Barbarroja e A Cova dos Tranos que partía como favorito e pronto mostraría esa condición xa que mediada a primeira parte adiantariase no marcador con dous goles case seguidos. O que parecía que acabaría nunha goleada non foi así xa que o Husse-Barbarroja prantou cara ao campión da Liga e ata conseguiría acurtar diferencias nun contragolpe que culminou cun disparo cruzado dende fora área para poñerlle emoción aos minutos finais do encontro. Esa emoción veuse truncada por dous goles de A Cova dos Trasnos que deixaría o marcador final nun 1-4 e así conseguiría o dobrete nesta tempada.

A continuación fixose entrega dos trofeos desta tempada que contou coa presenza do Concelleiro de Deportes e Xuventude do Concello de As Pontes, Chicho Tembrás.

Antes de deixarvos con tódolos resultados desta edición da Copa Local de Futbol Sala de As Pontes a Asociación Local de Futbol Sala quere agradecer a partipación de todos e cada un dos equipos nesta tempada asi como a presenza na entrega de trofeos do Concelleiro de Deportes e Xuventude do Concello de As Pontes, Chicho Tembrás.

Adxunto o cadro da Copa con tódolos resultados.

Tamen agradecer a vos Asociación Informática Amigus por publicar periódicamente todo referente á competición local de Futbol Sala.