PREFERENTE NORTE. SD DUBRA 2 – CD AS PONTES 3

O As Pontes logra tres importantísimos puntos no último suspiro

O As Pontes puxo máis terra de por medio de cara ó ascenso tras vencer apuradamente 2-3 en Dubra, tras un encontro que ía cómodo, pero que se complicou e moito no último tramo.

O Dubra prantouse moi ben ordenado sobre o campo agardando atrás e o As Pontes, a pesar de non poder facer o seu fútbol, dominaba, e destacar nos primeiros compases, un centro chut de Alex (6´), e un remate preto do escuadro de Bossa a pase de Pardo (17´).

Si ben é certo que se achegaron os locais cun lanzamento de Abelenda que atalla Paco (31´), puido inaugurar o marcador Sánchez, pero o seu remate de cabeza vai ó poste (33´). Si entrou o balón pouco despois, tras un centro dende banda de Bossa, que anota de cabeza Rego (34´).

Sensacional o traballo no que vai de campaña do gran zagueiro de Viveiro, un dos grandes centrais da categoría. Nunha contra entre Dani e Pardo, case marca na súa portería Darío (36´). Pero foi Dani, tras saque de córner de Bossa, o que facía de cabeza o 0-2 co que se chegou ó descanso (42´).

Non obstante destacar antes do intermedio unhas mans do porteiro do Dubra nun despexe que se non foi fora da área por ahí andivo (43´). Comezou dominando o As Pontes cunha boa combinación entre Carlos e Pardo que remata fóra o de Ortigueira (46´). Tras un pase maxistral de Fidi, moi xeneroso Pardo prefire pasar en lugar de tirar, pero o balón vaise un pouco e non chega Carlos en boca de gol (53´).

Sen embargo, co paso dos minutos apretaba o cadro local, e o visitante, que xogaba moitísimo dende atrás, nunha perda de balón, colgaron ó esférico á área e rematou Gonzalo de cabeza, despexando Paco a córner. Pero desgraciadamente dese córner cabeceou Brais libre de marca no primeiro pau anotando e apretando o marcador (72´).

Incomprensiblemente, tras unha contra, centra moi ben Ferreiro dende banda dereita e remataba ó fondo das mallas chegando dende atrás Gonzalo (74´) facendo a igualada en apenas dous minutos. E gracias, porque seguían achuchando os amarelos ante un As Pontes que perdeu momentáneamente a brúxula.

Pero tras unha man, viu o segundo amarelo Baleato faltando dez minutos, e tamén viu a luz o cadro azul para poder buscar o tanto da vitoria. Unha gran vaselina de Fidi desvíaa milagreiramente a córner Brais (81´).

Logo é Quique quen fai un forte remate dentro da área que saca un defensa co corpo (84´). Foi nunha gran internada de Ramos por banda esquerda que se pranta a medio palmo do porteiro, non sabe se centrar ou tirar e definitivamente é Darío quen acaba introducindo o balón na súa portería dando os tres puntos ós azuis (87´).

Sitúase o As Pontes cuns magníficos 51 puntos, por 38 de Viveiro e Sarriana, 37 de Arzúa e 34 de Noia. A vindeira semana un partido moi agardado para rematar a primeira volta, coa visita da Sarriana, equipo algo desdibuxado por tres derrotas consecutivas pero que mantivo o pulso co As Pontes case todas as semanas, está a facer un campañón, e será un encontro trascendental.

Si o Xallas é un conxunto que non se lle daba ben ó As Pontes no Poboado, todo o contrario o Dubra, equipo co que o As Pontes suma cinco vitorias por dous empates a domicilio e na casa cinco triunfos por un empate.

SD Dubra.Brais Midón, Pablo, Mariño, Leites (Martín 61´), Iván Facal, Dani Moto (Anxo 84´), Ferreiro, Brais, Gonzalo, Abelenda (Xabi 80´), Darío (Manu 89´).

CD As Pontes.Paco, Ramos, Alex (Martín 71´), Rego, Sánchez, Dani, Adrián, Bossa, Carlos (Quique 71´), Fidi, Pardo.

Goles.0-1, Rego (34´), 0-2, Dani (42´). 1-2, Brais (72´), 2-2, Gonzalo (74´), 2-3, Darío, pp (87).

Árbitro.Villar Álvarez. Auxiliado por Soage Fernández e Lareu Magdaleno. Amarelas a Gonzalo, Brais, Mariño, Bossa. Expulsado Pablo Baleato por doble amarelo (80´).

Campo e incidencias.Campo Juan Baleato. Máis de cen espectadores, en tarde soleada.