ACTUACIÓN DE BORJA PRIETO NO CAMPIONATO DE ESPAÑA

Celebrouse esta fin de semana en Trasona

O piraguista pontés Borja Prieto Valera disputou esta fin de semana os Campionatos de España de Verán, no embalse de Trasona, lugar moi próximo á sede do seu equipo, o Real Grupo de Cultura Covadonga.

Comezaba o venres no K1 500, no que era quinto na súa semifinal, e logo na final B acababa na segunda posición, só por detrás de Diego Dacosta, do Ría de Aldán. Na final A venceu Roi Rodríguez, por diante de Albert Martí e Gabriel Campo.

Xa o sábado, no K4 1000, en compaña do olímpico Javier Hernanz, do pormetedor Juan Oriyes e de Daniel García, eran primeiros na súa semifinal, regata de moito nivel, pois segundo e terceiro eran os dous Tudenses, que posteriormente levaron ouro e prata na final. Gañaron Rubén Millán, Roberto Rodríguez, e os recentes Campións de Europa de Maratón Diego Piña e Iván Alonso, 3:01:24. Plata para Roi Rodríguez, Víctor Rodríguez, Aarón Diéguez e Gabriel Hernández, 3:01:48 e gran bronce para o Covadonga de Borja, 3:02:19.

En K4 500, pero neste caso, Hernanz, Oriyés, Prieto, acompañados de Miguel Gallo, foron quintos na contrareloxo, e logo quedaron a un palmo da final ó ser cuartos na súa regata semifinal, na que pasaron Vilaboa, Oviedo e Iuxtanam Monteoro. Na final B foron segundos, só superados polo RCN Palma. Na final A impuxéronse os Delfines de Ceuta, por diante de Tudense e Ría de Betanzos.

Na contrareloxo do K2 200 foi undécimo, na compaña de Daniel García, e xa o domingo foron sétimos na súa semifinal, gañando con solvencia na Final C. Na Final A impúxose Durius Tecozam, liderado polo gran Carlos Garrote, segundo o Fluvial de Lugo do olímpico Cristian Toro e terceiro Villaralbo.

A derradeira proba na que participou foi o K4 200, con Gallo, García e Adrián Fernández. Clasificaron sendo terceiros na súa semifinal, acabando a final na novena posición, nunha proba gañada polos Delfines de Ceuta, seguidos de RCN Palma e Fluvial de Lugo.