Dous galegos e un brillante Rochela dan a victoria a España sub19. Turquía 1 España 2

Moi mal comezaban as cousas para España cando no minuto 12 Albayrak marcaba de tiro cruzado coa colaboración dun excesivamente blando Mario, instantes despois puideron marcar os otomanos o 0-2, pero unha boa cobertura de Rochela desbaratou o perigo. E asi transcorreu unha primeira metade para esquecer por parte do bando espñaol co seu dominio estéril e coa ventaxa turca que anotou un gol no seu único disparo a porta.

Peor parecía comezar o segundo tempo cando nun fallo garrafal De Gea dalle o balón a un xogador turco, este pasallo o seu compañeiro libre de marca e cando este parece que vai rematar a pracer o 0-2 aparece Rochela para desviar o balón a córner. E ahí foi onde se fixo a luz para España, inmediatamente despois un riguroso penalti sobre Joselu é transformado polo vigués Iago Falqué en empate (49´), e dous minutos máis tarde o tanque de Silleda Joselu cun bo golpeo dentro da área a pase de Jordi soprendeu ó meta visitante e poñía o 1-2 no marcador. Unha vez quitada a presión de encima España dispuxo de ocasións para sentenciar, non o fixo, deixouse levar, tanto, que no 87 puido empatar Turquía, pero Aydogdu so ante De Gea, cruzou en exceso e mandou o balón fóra.
En definitiva, tres importantísimos puntos para unha España que se acerca a semifinais pero que debe pulir moitos defectos se quere aspirar a facer algo en este complicado torneo. No restos dos partidos, tres empates e ningún favorito claro, os ingleses viron como Suiza lles empataba no último minuto (1-1), unha Francia ramplona arrincaba un empate ante os serbios (1-1) e a anfitriona Ucraina era incapaz de vencer a unha modesta Eslovenia con 10 (0-0).
O adestrador español Luis Milla alineou a De Gea; Mario, Pulido, Rochela, Morgado; Oriol, Sielva; Jordi (Nacho 91), Thiago (Canales 64), Iago Falqué (Raúl 77); Joselu.
Serbia e España enfrontaranse o vindeiro venres ás 17:30 na segunda xoranda do torneo.