Liga Local de Futbol Sala de As Pontes

O pasado domingo dia 22 a Liga Local de Futbol Sala retomaba a súa actividade coa disputa da xornada número 19.

A competición encara a recta final dunha tempada marcada pola igualdade existente entre os equipos situados nas catro primeiras posicións da táboa clasificatoria e tra-la disputa desta xornada todo segue igual.

A xornada comezaría as catro da tarde có enfrontamento entre o UB2 Group-Pub Plaza e o Ribadeume Futsal. Encontro no que o Ribadeume Futsal lograría impoñerse con relativa facilidade ao UB2 Group-Pub Plaza por un marcador de 4-2 cortando así a boa dinámica de resultados que arrastraba. A vitoria do Ribadeume Futsal prácticamente fai que este asegure a quinta praza e evitar así a ronda previa da Copa.

A continuación o líder, A Cova dos Trasnos, mediriase a un sempre correoso Andaina-Centro Futbol que puxo por diante no marcador mediado o primiero periódo pero pouco lle duraría a alegría xa que dous goles dos de A Cova prácticamente seguidos darianxe xa a volta ao partido chegando ao descanso có marcador favoble de 2-1. Na reanudación os de A Capela sairon en busca do empate pero nunha contra os de A Cova marcaron o terceiro. O Andaina-Centro Futbol arriscou sacando porteiro xogador á pista e recibiría dous goles mais polo que o marcador final quedaría nun claro 5-1 a prol de A Cova dos Trasnos o que lle fai manter a distancia de catro puntos có Colormix.

Ás seis da tarde Novostylo Peluqueros cumpría tódolos pronósticos e goleaba, sen compaixon ao colista Matojoma NG UB2 F.S. por 9-0 nun encontro onde os de Vilalba mostraron a sua eficacia goleadora de cara á Copa.

Ás sete da tarde O Esteo F.S. “B” e Pub Mania-Las Torres disputarian un encontro que se prevía moi igualado pero foi todo o contrario despois duns primeiros minutos de encontro onde as ocasións sucederianse en ámbalas dúas porterías seriaa o Pub Mania-Las Torres o que se adiantaría no marcador, condición que non abandonaría no resto do encontro. A falta de experiencia dos xogadores de O Esteo en momentos determinados condicionou o resultado final de 2-5 a favor do Pub Mania-Las Torres.

Para cerrar a xornada Os Tritós-Desguaces Vilabella buscaría a vitoria diante do Colormix despois do inesperado pero xusto empate que colleitaron a pasada xornada no derbi parroquial ante o Ribadeume Futsal. O encontro foi calcado ao protagonizado por ambos conxuntos na primeira volta da competición en igualdade e en ocasións de gol. Poñerianse por diante no marcador Os Tritós pero empataría o Colormix poucos minutos despois cun tiro lonxano que se colaba na portería de Os Tritós sorprendendo a tódolos asistentes, con este resultado de empate a un gol chegaríase ao descanso. Nos inicios da segunda metade a igualdade volvería a ser predominante tomando protagonismo ambos porteiros con paradas dignas de ligas moi superiores pero a falta de oito minutos para o remate do encontro seria o Colormix o encargado de desfacer o empate cunha xogada de contragolpe moi ben executada e que poñía o partido onde eles querian. De aí ata o final Os Tritós foron a por todas sacando porteiro xogador sobre a pista pero a veces a boa defensa e outras o porteiro do Colormix desbarataban as ocasións de Os Tritós polo que o marcador final xa non se movería mais quedando 1-2 a prol do Colormix.

A continuación deixamosvos cós resultados desta xornada, a clasificación e a loita por ser o máximo goleador da competición que segue comandada por Tomas de A Cova dos Trasnos con 26 goles seguido de lonxe por Diego Polo do Colormix e Daniel do Novostylo Peluqueros con 18 goles cada un.