SEGUNDA DIVISIÓN B. O ESTEO FS-LEIS PONTEVEDRA FS (5-2)

Sufrida vitoria dun Esteo que se sitúa líder

Gran vitoria do Esteo 5-2 ante o histórico Leis de Pontevedra, equipo que chegara a militar na División de Honra do fútbol español, na campaña 2007-08.

Nun primeiro período de máis presión visitante non houbo goles, pero si moitos na reanudación. Tralo descanso abriu o marcador o equipo local nunha xogada na que Cokito sirve dende banda dereita e marca Héctor no segundo pau. Idéntico foi o segundo gol, na que Bruno lla pasa a Cokito, e este a Jhony, que marca libre de marca chegando dende atrás.

Pero nuns minutos trepidantes replicaron os visitantes. Tras un saque de córner e un disparo axustado de Fabio, e posteriormente nunha contra na que acaba marcando o xovencísimo Arturo de tiro cruzado tras petar no pau. Destacar entremedias un doble paradón de Javichu con Aitor no chan.

Pero tirou de raza o cadro local e voltou a poñerse dous goles por enriba, tras un trallazo de Cokito dende fora da área, e un córner tralo que marca Aitor libre de marca. De ahí ao final, houbo que sufrir xogando dous minutos cun menos por rigurosa expulsión de Cokito, e despois co 5 para 4 visitante, pero foi nunha contra na que Jacobo lla deu a Jhony e este marcou de tiro raso o 5-2 definitivo.

O Esteo é momentáneamente líder con 25 puntos, antes de visitar ao sempre complicado Xove.

O ESTEO FS. Javichu, Jhony, Héctor, Cokito, Jacobo – Bruno, Troncho, Aitor, Alberto.

LEIS PONTEVEDRA FS. Álvaro, Simón, Raúl, Fabio, Cley – Gabi, Antonio, Arturo, Nico, Aguado.

GOLES. 1-0, Héctor (21´), 2-0, Jhony (27´), 2-1, Fabio (32´), 2-2, Arturo (33´), 3-2, Cokito (34´), 4-2, Aitor (35´), 5-2, Jhony (40´).

Incidencias. Amarelas a Jacobo, Héctor, Bruno, Jesús. Expulsado por doble cartón Gabi (20´), e con vermello directo Cokito (36´). Pavillón de A Fraga. Partido a porta pechada.