TERCEIRA DIVISIÓN. CD AS PONTES 2 – SD NEGREIRA 1

O As Pontes consegue o seu sexto triunfo da tempada e suma 27 puntos.

Sufrido triunfo dun As Pontes que suma a súa sexta vitoria do curso no seu intento de despedirse da Terceira División da mellor maneira posible, ante un Negreira que se complica un pouco, aínda que ten un importante colchón sobre os seus rivais de abaixo.

Nun partido sen grandes ocasións, os goles chegaron nos últimos minutos. Na primeira parte, apenas resaltar un bo desmarque de Pardo que dispara fora (4´), unha xogada na que Fran Cortés lle gaña a carreira a Angelo pero despexa in extremis Pouso antes de que chegue o atacante murciano (22´), ou un saque de banda de Buyo que cabecea cara atrás Fran e remata Pardo sen deixala caer pero chapa o balón o gardameta visitante (44´).

Polo Negreira, destacar un tiro raso de Juan dende fóra do área, que bloca Paco (16´), e un remate de cabeza de Chiño fora tras un bo centro dende banda esquerda (27´). Ben é certo que os de Pose chegaban a O Poboado sen os seus dous máximos goleadores, Stefan (12), que firmou esta semana polo Estudiantil no seu intento de ascender a Terceira, e Capelo (7), sancionado.

Si que estaba o mítico lateral dereito e central, de 40 anos, Stephane Pignol, que xogara en Primeira División con Compostela, Numancia e Murcia, ou en Segunda con Almería, Zaragoza e Las Palmas.

No segundo tempo, remata Pablo Ramos dentro da área e saca Pouso unha man prodixiosa para despexar un balón que se colaba (53´). Por parte do Negreira, un balón morto tras un rexeite cabeceao na área pequena perigosamente cara atrás Cea, ante a saída de Paco, interpretándoo en falta o colexiado (68´).

Pero houbo que agardar ós últimos minutos para ver tres goles nun encontro que camiñaba cara o 0-0. O peleón medio lucense Diego Núñez corta un pase entre dous xogadores visitantes, controla o balón, e lanza un forte zapatazo dende o borde da área que golpea no primeiro pau e acaba entrando (72´), conseguindo o seu segundo gol, tralo anotado en O Barco. Logo, nunha contra culmina a xogada Fran Cortés, que se planta ante Pouso e bateo raso, coa punteira (75´). Tamén segundo gol para o atacante murciano, que se estrenou coa camisola azul hai dez días en Cerceda.

Entremedias resaltar unha falta lateral que bota Edi, e na que o lanzamento do capitán supera a Pouso e marcha por pouco por riba do longueiro (74´).

Semellaba que o 2-0 era a sentenza pero non hai encontro no Poboado sen sufrimento local, e así, tras un penalti rigoroso, o que fora xogador do Real Madrid B, ex internacional español sub17, Adrián Quintairos, puxo o 2-1 e o suspense no marcador, anotando o seu quinto tanto da campaña o de Celanova.

Pese ó gol, e a que o equipo local perdeu nos últimos minutos ó seu central Prieto por unha lesión que non semella de gravidade, o As Pontes aguantou a vantaxe e sumou a súa sexta vitoria do curso, cuarta na casa, tralas de Ordes, Ribadumia e Choco, ademais das dúas foráneas en Dubra e Ordes.

O Negreira pola súa parte, con 48 puntos, debe gañar a próxima xornada ó xa descendido Dubra para selar a permanencia e olvidarse de posibles arrastres.

Sétimo triunfo local en duelos oficiais en Campo de O Poboado, por un empate e unha vitoria do Negreira, 2-3 na 2010-11.

2 CD As Pontes. Paco, Criado (David 68´), Buyo, Callón, Prieto (Rubén 82´), Edi, Ramos, Núñez, Fran, Rubio (Caique 58´), Pardo.

1 SD Negreira. Pouso, Pignol, Rendo, Amoedo, Angelo (Fernando 81´), Ángel, Ander (Quintairos 55´), Juan (Cristian 84´), Chiño, Tato, Cea.

Goles: 1-0, Diego Núñez (72´), 2-0, Fran Cortés (75´), 2-1, Adrián Quintairos, de penalti (87´).

Árbitro: David Iglesias Melón (Vigo). Auxiliado nas bandas por Vázquez Martínez e Mosquera Goce. Amarelas a Callón, Edi, Diego e Angelo.

Campo e incidencias: Campo de O Poboado. Uns 100 espectadores en tarde soleada. Partido da 35ª xornada.