TERCEIRA DIVISIÓN: CD AS PONTES 3 UD BARBADÁS 1

Vitoria do As Pontes ante a revelación da tempada, o cadro ourensán do Barbadás, por 3 a 1, nun resultado un tanto enganoso, anque non se poden restar méritos ó triunfo local.
Tras salvar Marcos dous cabezazos en sendos córners visitantes (15´), Eloy puido marcar tras gran xogada persoal e disparo final que pasa preto da escadra (17´). O propio xogador coruñés tivo unha inmellorable tres minutos despois que lle caeu o balón nos pes dentro da área pero pica en exceso ante Berto.
Un tiro lonxano de Amado (25´) precedeu ó primeiro gol do encontro, nunha xogada na que Bossa se interna por banda dereita, o balón chega a Arias, que cun disparo frouxo pero cruzado o balón acaba entrando e pon o 1-0 no electrónico (38´). Inmediatamente despois, un disparo de Felipe salvao Marcos co corpo a bocaxarro, e nunha contra Eloy non chega antes que Berto por pouco.
terceira

Dous minutos durou a ledicia local, pois no 40´ Alfredo dende o vértice da área, sen que ninguén lle entre, dispara cruzado, Marcos non chega e o balón acaba entrando polo segundo pau pegado ó poste.
Asi se chegou ó descanso, a pouco de comezar os visitantes non souberon montar unha contra na que un xogador, Prada, se desmarcaba so (48´). Bossa lanzou unha perigosa falta ó lateral da rede (49´). Tirazo de Cañizares no 54´, que salva con apuros Berto, ata que no 57´ tras unha internada por banda dereita e posterior centro, o colexiado entende que un visitante intercepta o balón coa man e sinal penalti.
Lanzao Bossa, que marca de forte disparo enganando ó porteiro (57´), conseguindo o seu 12º tanto da tempada. Dura semana pra o mago de Viveiro, xa que inxustamente se falou moito do penalti de Vigo pero pouco do gol de falta ante o Vilalbés do ano pasado.
A partir de ahí puideron empatar os ourensáns, Rafita por banda esquerda era un incordio, o mellor do encontro, e en sendos centros marcaron Felipe (63´) e Prada (66´), pero o xuíz de liña decretou fora de xogo en ambos, parece que con bo criterio.
Entremedias, no 64´ forte disparo de Cañizares que Berto despexa milagrosamente a córner co pe esquerdo, e tras ese mesmo córner a piques esta Domínguez de anotar un tanto olímpico (65´).
Seguían atacando os visitantes e tras unha xogada de asedio, o As Pontes consigue montar o contragolpe, Cañi cede a Arias, este a Eloy, que regatea ó porteiro e remata, salva un defensa baixo paus, pero atento ó rexeite Cañizares marca por alto (74´) a que parecía a sentencia.
Preto do final, noutra gran xogada persoal Eloy remata ó poste (87´). O mesmo xogador estivo algo lento nunha xogada na que quedou so (90´) e apenas un minuto máis tarde Dieguito en posición franca remata cruzado un centro.
Non houbo tempo pra máis e a falta de 4 xornadas pra o remate o As Pontes afianzase na sexta posición con 53 puntos. Sería interesante manter ese posto por detrás dos cinco trasatlánticos, asi que nas visitas a Carballo e Compostela e recibindo a Ordes e Somozas no derbi (rivais directos ambos), hai que tentar sacar 6 ou 7 puntos.
De momento compricada visita ó Bergantiños a semana que ven.
3 CD AS PONTES . Marcos, Rochela, Jorge Nano, Dani, Pablo López, David Amado (Dieguito 69´), Sergio Arias, Bossa (Hugo 88´), Eloy, Cañizares (Chote 82´) e Pablo Domínguez.
1 UD BARBADÁS. Berto, Jorge (Abelardo 77´), Alfredo, Quintairos, Vieytes (Diego López 57´), Currás, Prada, Luis, Rafita, Felipe (Omar 72´), Oli.
Goles: 1-0, Arias (38´), 1-1, Alfredo (40´). 2-1, Bossa, de penalti (57´), 3-1, Cañizares (74´).
Campo e incidencias: Campo de O Poboado. 200 espectadores en tarde soleada.
Árbitros: Sergio Espasandín Cores (A Coruña). Auxiliado por Cousillas Collazo e Gándara Bello. Amonestou a Currás, Berto, Alfredo, Chote e expulsou a Domínguez por dobre amonestación ó cortar un ataque coa man (87´).