SEGUNDA DIVISIÓN “B” DE FÚTBOL SALA: O ESTEO FS-CD ALBENSE FS (9-4)

O Esteo golea ó líder, con 9 tantos en 15 minutos, conseguindo o seu maior marcador na Segunda B

O Esteo pontés de fútbol sala goleou no día de onte ó que era líder da categoría con pleno de puntos, o Albense, de Alba de Tormes (Salamanca).

O partido en si resultou moi sorprendente, porque os visitantes chegaban con catro triunfos, mentres os ponteses apenas puideran derrotar ó que é colista da categoría, pero este sábado pasaron por riba dos de Salamanca, cun 5-0 ós oito minutos, e o 9-1 co que se chegou ó descanso, aos catorce.

Destacou o mítico Pana, que anotou 4 goles. No segundo tempo os de Javi saa, deixaronse levar, pensando xa no seguinte encontro, mentres os de Alba de Tormes, tentaron recurtar o marcador ata deixalo no 9-4 defintivio faltando catro segundos.

O Esteo é noveno con seis puntos, antes de visitar ó Ventorrillo, penúltimo con un. Os ponteses tentarán seguir sumando para alonxarse pouco a pouco dos postos de abaixo.

Este é o maior resultado do equipo pontés nas cinco campañas que leva na Segunda B. Anteriormente na Terceira División, o Esteo marcou nove ou máis goles en catorce ocasións.

Os ponteses anotaron doce goles ante, Melyde Eypar (12-2, 2012), Carballiño (4-12, 2012), Negreira Bar Arranca (6-12, 2009), e Automoción La Junquera (8-12, 2005).

Dez tantos lográronse ante Cidade de Viveiro (10-0, 2013), Redondela (2-10, 2009), e San Cristobo Arzúa (3-10, 2009).

Nove goles anotáronse ante Negreira Bar Arranca (9-0, 2008), Boqueixón (9-2, 2007), Irote Coton (9-3, 2006, e 4-9, 2005), Pazos de Borbén (9-4, 2012), Begasucegsa Fene (6-9, 2011) e Redondela (8-9, 2006).

O ESTEO FS: Javichu, Martín, Héctor, Pana, Ayala – cinco inicial – Gerardo, Rober Paz, Ayrton, Gago, Andy, Dani.

CD ALBENSE FS: Miguel, Javier, Diego, Mora, Pablo – cinco inicial – Roberto, Sierra, Cristian, Borja, Moasin.

ÁRBITROS: Fernández Becerra, Darriba Villamor, Prados Caamaño (Lugo-Ferrol). Amarela a Dani e Pablo

GOLES: Min. 2 (1-0), Martín. Min. 3 (2-0), Ayala. Min.3 (3-0), Pana. Min. 4 (4-0), Pana. Min. 8 (5-0), Gago. Min.9 (5-1), Sierra. Min. 11 (6-1), Pana. Min. 11 (7-1), Pana. Min. 12 (8-1), Martín. Min.14 (9-1), Ayala. Min. 32 (9-2), Cristian. Min. 37 (9-3), Sierra. Min.40 (9-4), Diego.

INCIDENCIAS: Pavillón da Fraga. Partido correspondente á quinta xornada de Liga, terceira na casa. Uns 200 espectadores.