PRIMEIRA TERRITORIAL GALEGA. CR FENDETESTAS 17 – PONTEVEDRA RC 26

Derrota do equipo pontés nos últimos instantes

O Fendetestas pontés de rugbi perdeu este sábado á tarde no campo artificial por 17-26 ante o Pontevedra, polo que queda condeado a xogar a final de salvación contra o segundo clasificado da Segunda galega, probablemente o Muralla de Lugo.

Pese a adiantarse pronto no marcador cun ensaio e posterior lanzamento a paus de Senén, rápido recurtaban distancias os visitantes poñendo o 7-5, aínda que un golpe de castigo de Robert situaba o 10-5 co que se chegou ó descanso.

O popio Robert no inicio do segundo período anotaba un ensaio e acertaba entre paus situando un esperanzador 17-5 no marcador. Pero ó pouco ós do Lérez recurtaron distancias con dous ensaios, un deles de castigo, e un lanzamento do oval poñían o 17-19 no marcador.

Outro ensaio e outra transformación dos visitantes faltando cinco minutos dáballes a vitoria ós pontevedreses por 17-26 conseguindo ademais o bonus dos catro ensaios, perdendo incluso os verdes o bonus defensivo.

Quédalles unha visita de trámite ao líder de grupo, o Coretti Lalín, para rematar a liguiña. Xogaron Anxo, Antón, Andrés, Nathan, Javi, Robert, Senén, Antonio Gómez, Marco, Miguel, Roberto Río, Toño, Asier, Pablo, Víctor e despois Antonio Franco, Ángel, Ramón, Xose, Ansumana e Alejandro.