Amigus
As Pontes

O CLUB DEPORTIVO AS PONTES CLASIFICOUSE PARA AS SEMIFINAIS DA COPA DEPUTACIÓN Ó VENCER Ó SAN TIRSO POR 0-3

O Club Deportivo As Pontes clasificouse para disputar a semifinal da Copa Deputación ante o Somozas ó vencer con claridade ó San Tirso (0-3), unha das revelacións do torneo provincial, pois antes deixou na cuneta a dous Terceiras, Betanzos e Ordes. O As Pontes sentenciou a eliminatoria nos primeiros vinte minutos de partido cun xogo rápido e efectivo ó que non puido responder o conxunto de Mabegondo, que en todo momento foi superado polo mellor xogo dos ponteses. Ó minuto de partido Sergio Arias establecía o 0-1 no marcador e sete minutos despois David Amado marcaba o segundo e ós dezaoito o marinense Aitor Díaz poñía o 0-3 que ó final do partido sería o resultado definitivo.
A partir de aí o partido foi un monólogo do As Pontes controlando o balón e o xogo e creando ocasións para incrementar a clara diferenza no marcador, mentres que o San Tirso apenas inquietou a portería de Kiko, que, a dicir verdade, foi un espectador máis neste partido. Na segunda parte o As Pontes, cun xogo máis pausado, seguiu dominando e xerou moitas ocasións de gol, mentres que o San Tirso defendíase como podía e tan só se achegou e tres oportunidades á portería de Kiko.
Nas outras eliminatorias, o Negreira venceu no seu campo ó Bergantiños por 2-1, mentres que o Somozas gañou por 0-2 na casa do Boiro, novo equipo de Terceira División. Hoxe dispútase na Malata (20,00) a outra eliminatoria entre o Racing de Ferrol e Compostela, un choque de copa pero con sabor a liga de Segunda División B.
As datas das semifinais serán o 14 ou 15 e estarán, por unha banda, Somozas e As Pontes no campo de Pardiñas, e na outra Negreira e o gañador do Racing de Ferrol-Compostela, no García Calvo de Negreira. A final do torneo provincial será o domingo 18 de agosto.
copaDep

FICHA DO PARTIDO
SAN TIRSO S.D.: Javi (David, 82), Guille, San Martín (Ferreiro, 46), Dani, Félix, Felipe, Caamaño, Marcos, Javi (Andrés, 75), Suco (Arume, 46) e Gato (Berti, 46).
CD AS PONTES: Kiko, Rochela, Nano, Chote, Aitor (Pablo López, 63), Dani (Iván González, 60), Fidi (Álex, 77), Bossa, Sergio Arias (Esmorís, 77), David Amado e Pablo Domínguez
ÁRBITRO: Miguel Vidal Lorenzo, asistido por Fontes e Calvelo, da delegación de Santiago. Tarxeta amarela a Guille, do San Tirso.
GOLES: Min. 1 (0-1), Sergio Arias. Min. 8 (0-2), David Amado. Min. 18 (0-3), Aitor Díaz.
INCIDENCIAS: Partido de cuartos de final da Copa Deputación disputado no campo do Castro, de Carral, ante uns 250 espectadores, a maioría seguidores do San Tirso.