O PONTÉS MIGUEL ALVARIÑO GARCÍA, SUBCAMPIÓN DO MUNDO JUNIOR

Sensacionais noticias as que nos chegaban hoxe dende a localidade chinesa de Wuxi onde o deportista local Miguel Alvariño e a vasca Mirene Etxeberría conseguiron a medalla de prata na modalidade de recurvo por equipos mixto.
Ó longo desta semana levaronse a cabo os Mundiais Cadete e Junior de Tiro con Arco e Miguel participou tanto na proba individual como por equipos mixtos. Non o puido facer por equipos masculinos pois necesitabanse tres representantes e España so puido enviar a dous.
Nas calificatorias individuais, despois de 144 tiradas, Alvariño concluiu nun gran 21º posto dos 85 tiradores. O seu compañeiro Javier González foi 29ª. Alvariño logrou 1284 puntos. O primeiro clasificado foi o francés Prevost con 1324, seguido dos coreanos Kim (1322), e Suk (1322).
Xa nas roldas eliminatorias Miguel pasou exento a primeira polo seu ranking e na seguinte non tivo sorte ante o alemán Lukas Maier, 44º na previa, que o derrotou por un axustado 6 a 5, tendo que lanzar a frecha de ouro (9-7 para o alemán). Pleno europeo no podio, o belga Robin Ramaekers ouro, o polaco Kacper Sierakowski prata, o ucraniano Vitaliy Komonyuk bronce e cuarta praza para o ruso Galsan Bazarzhapov.
Mellor lle foron as cousas na competición por equipos mixto, na que Miguel formaba parella con Mirene Etxeberría, prata individual e por equipos nos recentes Xogos do Mediterráneo.
Calificando coa undécima mellor puntuación dos dezaseis equipos finalistas enfrontaron en oitavos de final a Turquía, gañando por 139-135. Curiosamente “vingou” Miguel a Gema Buitrón pois a turca Elif Begunhal Unsal eliminara a Gema no Europeo de 2010, acadando finalmente a medalla de bronce. En cuartos de final venceron ó poderoso equipo local chinés (144-143) e xa en semifinais ó non menos poderoso de Rusia (143-141), perdendo na final ante o invencible equipo coreano por 150-137, o equipo coreano so “sufrirá” en cuartos ante México (147-145). A medalla de bronce foi para Rusia que venceu 149-139 a Estados Unidos.

Sensacional resultado do rapaz de 19 anos Migel Alvariño, e como xa dixemos a colación do título europeo de Gabriel Tembrás, Alvariño, que xa obtivera hai uns meses unha medalla de bronce internacional coa selección española suma o seu subcampionato do Mundo Junior por equipos mixto á longa lista de medallistas internacionais ponteses.
Campións do mundo foron o Roberto Rivera Rego como adestrador da selección española sub21 de Kayak Polo en 2004, Artemio Formoso en Tiro “Handisport”, e Jose Rodríguez “Cope” en Karate na modalidade de formas, pola USKA, e subcampión en combate.
Campións de Europa foron David Rochela, de fútbol sub17, ademáis de subcampión do mundo na mesma categoría, Borja Prieto, sub23 de Piragüismo e posteriormente medalla de bronce en relevos na categoría absoluta, Mario Calzas gañou a Copa de Europa Alevín de Patinaxe. Recentemente Antonio Polo foi Campión de Europa de Piragüismo de Maratón, e anteriormente fora prata na Copa de Europa 2006, e Gabriel Tembrás quedou campión de Europa Junior de Taekwondo con tan so 11 anos.
Dobre subcampión mundial junior de Piraguismo foi Daniel Feijoo, subcampiona de Europa junior en Croacia e medalla de bronce no Mundial Junior de Barcelona foi a taekwondista Lucía Legaspi, a gran Gema Buitrón foi subcampiona de Europa tanto junior como absoluta, ademáis de conseguir o bronce na Universiada e nos Mundiais Universitarios.
Tamén foron medallistas de bronce en Copas de Europa de Patinaxe, Olalla Barcia e Vanessa Carballeira, e Susana Castro foi dobre medallista de bronce coa selección española de atletismo.
Sin ser un Europeo ou Mundial, o Descenso do Sella é a proba máis importante do Mundo do Piragüismo, dúas veces vencedora foi Obdulia García, en K2 feminino con Susana Bellas e en K2 mixto co seu marido Javier Mieres. O 10 de Agosto de 1996 gañou o malogrado Jose Ramón Corral en K1, aínda a día de hoxe sendo o único piragüista galego capaz de vencer en esa modalidade.