PREFERENTE NORTE. CD AS PONTES 2 – SD SARRIANA 1

Triunfo de prestixio do As Pontes no último minuto

Vitoria de prestixio do As Pontes 2-1 ante o conxunto que era líder, a Sarriana, triunfo como local casi nove meses despois, nun partido con grandes ocasións pra ambos equipos. Os visitantes marcharon xusto no último suspiro co 0-1 ao descanso tras un penalti transformado polo mítico Gerardo, tras disparar Mitogo e rebotar o balón nas mans de David.

Pero no segundo período, tras un bo centro desde banda esquerda empala dentro da área Pajaro, e despois foi Sergio quen fixo dúas boas ocasións, un disparo que marcha a rentes do pau, e un forte lanzamento dende o medio do campo que non entra por pouco, e aínda máis clara foi a de Omar que cun trallazo dende fora da área estrelou o balón na cruceta.

Reclamaron unha man na área visitante os locais, pero foi nunha perda de balón cos vermellos con todo tentando buscar o gol da vitoria que lles mantivera o liderato unha semana máis que quedou so Sergio, recorreu o campo, prantase ante Liz e bateo picandolle o balón no último minuto (95´).

Vellos coñecidos no equipo contrario, o pontés Iván Parapar, Javi Liz, Óscar Rivas e Mitogo. Oito meses e 21 días despois, trala vitoria 3-2 ante o Fisterra un 7 de Marzo, volveu gañar o As Pontes no Poboado o día que era máis complicado. Próxima visita a vindeira semana ao Pepe Barrera contra o histórico Ribadeo.

Décimo triunfo pontés ante a Sarriana en partido oficial no Poboado, por un empate e un triunfo lucense. Repítese o 2-1 da 1980-81, 2005-06 e 2018-19. Son oitavos con 12 puntos. Xogaron Paco, David, Berto, Iván, Montes, Jaime (Rey 62´), Pájaro, Vilela, Moreda (Brais 62´), Sergio (Casas 95´), Bellas (Edgar 89´).