VITORIA DO AS PONTES XUVENIL SOBRE O LÍDER RACING VILALBÉS E DERROTA DO AS PONTES B ANTE O GALICIA DE CARANZA

LIGA GALEGA XUVENIL: C.D. AS PONTES –RACING VILALBÉS (1-0)
Traballada, pero merecida vitoria do As Pontes xuvenil da Liga Galega diante do líder, Racing Vilalbés, equipo que viña a As Pontes logo de golear ó Lugo B e con tan só un partido perdido e outro empatado en doce xornadas disputadas.
O partido estivo moi disputado entre dous equipos que saíron a polos tres puntos. O conxunto que adestra Carballo realizou un encontro moi serio sabendo que diante tiña ó líder do grupo que viña ó Poboado a complicarlle as cousas. A primeira parte foi de dominio alterno con ocasións para os dous equipos. Sería a piques de rematar o primeiro tempo, no minuto 44, cando os locais lograrían o tanto que ó final lles daría os tres puntos, nun barullo na área pequena visitante que aproveitou Marcos Novo para marcar.
No segundo tempo o control do balón pasou ó Vilalbés, sen embargo as mellores ocasións foron para o As Pontes, quen tivo en Marcos Novo o seu xogador máis incisivo de cara a portería visitante, sobre todo nos minutos 25 e 30. Xa nos minutos finais atacou con máis intensidade o Racing Vilalbés tratando de igualar o partido. Sen embargo, sería o local Santalla, que acababa de entrar no terreiro de xogo, quen estivo a piques de lograr o segundo gol pontés, pero o seu disparo saíu rozando o poste esquerdo da portería visitante despois de tocar lixeiramente o meta vilalbés.
Polo As Pontes xogaron Alex, Gogas (Sergio, 90), Rubén, Palas, Marcos Otero, Beto, Marcos Novo, Fabio, Borja (Santalla, 89), Dani (Chungui, 65) e Diego (Guino, 77). Boa entrada no campo do Poboado, con presenza de seguidores de Vilalba. Tras as dúas vitorias seguidas sobre Viveiro e Racing Vilalbés o As Pontes sube varios postos na clasificación. Na vindeira xornada xoga no campo do Calo.

SEGUNDA AUTONÓMICA: C.D. AS PONTES B – GALICIA CARANZA (0-2)
En canto ó segundo equipo da entidade pontesa, que milita na segunda autonómica, perdeu o seu compromiso co Galicia de Caranza por cero goles a dous, encontro tamén xogado no anexo “José” do Poboado. O encontro correspondía á xornada sexta que no seu día fora suspendida pola folga dos clubs de categoría de afeccionados debido ós prezos arbitrais.
Nesta ocasión o As Pontes non tivo o seu día, errando moito en defensa e sen apenas crear perigo na portería contraria. O primeiro gol dos ferroláns chegou no minuto catorce de partido nun lanzamento de falta que o meta Juan non puido rexeitar. O segundo tanto visitante veu ós cinco minutos do segundo tempo nun balón botado desde a banda esquerda que se cola mansamente na portería pontesa ante a mirada do porteiro Juan.
Calpita aliñou a Juan, Fernando, Álex Antón(Juan), Fran, Mourin (Xavi), Criado (Guille), Danilo (Hugo), Borja, Moya e Púas. Tras este resultado, o As Pontes continúa na décimo cuarta posición con quince puntos nun liga que lidera o Cedeira con trinta puntos. Na vindeira xornada o As Pontes B volve a xogar na casa diante do Ánimas, que está no décimo lugar na clasificación con 18 puntos.
TERCEIRA DIVISIÓN: RÁPIDO DE BOUZAS – C.D. AS PONTES (0-0): Ampla información dende Vigo de Xosé A. Ferreiro en crónica aparte.
LIGA INFANTIL : C.D. AS PONTES – S.D. ÁNIMAS (xoves 8, 11,00h)
Este xoves o conxunto infantil do Club Deportivo As Pontes xoga no Poboado diante do Ánimas de Ferrol en partido da sexta xornada da competición comarcal, que comeza ás once da mañá (11,00).