PREFERENTE NORTE: CD AS PONTES 4 – CD FOZ 0

O As Pontes golea na segunda parte e alonxa os postos de descenso

Consegue en tempo real avisos de novos artigos no teu dispositivo, subscribete agora.

Plácida vitoria do As Pontes nun triunfo moito máis traballado do que reflicte o marcador, i é que de feito ao descanso chegouse con táboas no marcador apenas resaltando un disparo ao longuero de Dani Bellas (28´).

Pero ao pouco da reanudación, Sergio marcou nunha falta lateral botando o balón por alto que se lle acabou escurrindo ao portero entre as mans (51´), e a raíz do tanto o cadro focense foise diluíndo como un azucarillo co paso dos minutos.

O segundo anotouno Montes de cabeza tras saque de córner (64´), o terceiro chegou tras un potente disparo dende fora da área de Bellas moi axustado ao pau e que desviou lixeiramente un defensa (72´), e o cuarto e definitivo tras un centro de Pajaro, no seu intento de despexe Rivera introduce o balón antes de que Bellas anotase a porta baleira.

Os ponteses alonxanse aínda máis dos postos de descenso, e sitúanse con 20 antes da xornada de descanso, aínda que entremedias visitarán ao Montañeros. Os lucenses siguen con dez.

Decimoterceiro triunfo local ante os focenses no Poboado, por catro visitantes e tres empates. O último encontro, tamén 4-0, en 2018, na tempada do ascenso.

CD As Pontes. Kike, Criado, Berto (David 62´), Edgar (Lucky 55´), Montes, Traba, Vilela (Brais 71´), Toni (Jaime 22´), Moreda (Pajaro 55´), Sergio, Bellas.

Foz. Alonso, Roi, Bustelo (Raúl 68´), Canario, Ben (Iván 81´), Dani (Xesús 81´), Gonzalo (Jorge 81´), Manupo, Diego (Fernández 68´), Alberto, Rivera.

Goles: 1-0, Sergio (51´), 2-0, Montes (64´), 3-0, Bellas (72´), 4-0, Pajaro (77´).

Incidencias. Campo de O Poboado. Uns 70 espectadores en tarde moi soleada.

Árbitro: Ordóñez Rodríguez (Coruña). Auxiliado por Galán Laguela e Montero Couto. Amarelas a Berto, Jaime, Vilela e David.