BORJA PRIETO LOGRA DÚAS MEDALLAS NA COPA DE ESPAÑA DE 1000 METROS

No Campionato celebrado esta fin de semana en Trasona, ademais dun quinto posto.

O piragüista pontés Borja Prieto Valera competiu esta fin de semana na Copa de España de 1000 metros celebrada en Trasona esta fin de semana.

O sábado, nas series do K1 1000 metros, Borja foi sexto na contrareloxo, e xa na súa semifinal, foi sétimo, e na Final C, gañada por Diego Piña, quinto. Na Final A, impúxose Roi Rodríguez ao campión olímpico Marcus Cooper, sendo terceiro Paco Cubelos.

No K2 1000 metros, nos que Borja participaba xunto ao tricampión mundial e sete veces gañador do Sella, Alvaro Fernández Fiuza, foron cuartos na contrareloxo, e gañaron a súa serie semifinal, por diante de Aranjuez e Vilaboa.

Na gran final foron quintos, nunha proba gañada polo Tudense de Campo-Millán, sendo segundos Carrera-Germade, do Betanzos, e terceiro o segundo Tudense, de Roi Rodríguez e Emilio Llamedo, e cuarto o Portopetro do ouro olímpico Marcus Cooper e Daniel Binimelis.

Xa o domingo chegaba o turno dos K4. Nos 1000 metros, xunto ós seus compañeiros do Covadonga, Fiuza, o gran Javi Hernanz, quinto en Río 2016, e Daniel García, foron sextos na contrareloxo.

Nunha complicada semifinal foron terceiros por detrás dos dous Tudenses, regata eliminatoria de tantos quilates que ese mesmo resultado foi o que se repetiu na Final A, logrando o bronce por detrás das dúas embarcacións do equipo de Tui, e moi preto da medalla de prata.

Xa na última proba, o K4 500, cos mesmos integrantes, Fiuza-Hernanz-Borja, neste caso acompañados polo prometedor Juan Oriyés, foron segundos na serie previa contrareloxo, e primeiros na súa semifinal por diante do segundo Tudense e o Ría de Aldán do Campión olímpico Perucho.

Xa na gran Final A que pechaba o campionato, quedaban de segundos e medalla de prata, por detrás do Tudense que tamén gañara o K4 1000, o de Campo, Millán, Roi e Curbelo, e por diante do Naútico de Palma, bronce.

Por equipos, o Tudense gañou e o Covadonga foi sexto. Entremedias quedaron Aranjuez, Palma, Breogán e Sevilla.

En definitiva, moi boa fin de semana para un dos grandes do deporte pontés, aínda con moita gasolina e guerra que dar aos seus 34 anos, gañando dous metais, de prata e bronce, e cun quinto posto.