BORJA PRIETO LOGRA TRES OUROS NO CAMPIONATO DE ASTURIAS

No evento disputado esta fin de semana en Trasona

Esta fin de semana disputouse en Avilés o Campionato de Asturies de Sprint, con moi bos resultados para o gran piragüista pontés Borja Prieto Valera, que acadou tres ouros, por dúas cuartas prazas e unha quinta.

O primeiro ouro chegou co seu compañeiro Juan Oriyés, no K2-200, cun tempo de 35:26, por diante de Ribadesella e Cangas Aventura.

Tamén gañou o Covadonga o K4-200, proba na que fora Borja cuarto no Mundial de Canadá hai dez anos, co propio Oriyés, Pablo González e Álvaro Gallinal, cun tempo de 34:42, por diante de Cangas Aventura e Jaire Los Rápidos.

Na innovadora proba de K2-500 mixta logrou o terceiro, coa súa compañeira Celia Remis, gañando cun tempo de 1:46:29, por diante de dúas embarcacións de Los Gorilas de Candás.

Quedou Borja cuarto clasificado no K1-200, no que venceu o seu compañeiro Campión Mundial Sub23 Juan Oriyés.

No K4-500, Borja, Gallinal, González e Gustavo Rodríguez foron cuartos, logrando o ouro Oviedo Kayak. E no K4-1000, cos mesmos integrantes, quedaron quintos, nunha proba gañada por El Sella.

Por si fora pouco o Real Grupo de Cultura Covadonga de Gijón gañou por equipos, con 1827 puntos, seguido moi de preto polos Gorilas de Candás, 1760, e con 838 puntos quedou Ensidesa.