O Fendetestas venceu ó líder CRAT Coruña

[Diario de Ferrol] Os conxuntos locais deron unha agradable sorpresa na séptima xornada do calendario ligueiro con dous excelentes partidos ante o primeiro e o segundo clasificado da táboa. O Fendetestas derrotou o sábado, por 21-10, ó líder de Primeira, o CRAT Coruña, que perde así a primeira posición en favor do Vigo.

Os ponteses sobrepuxéronse ás baixas que sufrían na dianteira e, malia que os coruñeses viñan cun paquete forte -e con relevos- os da casa fixeron un grande traballo adiante que les permitíu ter sempre o oval. Os herculinos, afeitos a levar a batuta, non foron quen de parar as acometidas da dianteira verde, que se aseguraba así a posesión ata levar o balón ás zonas de perigo. O primeiro ensaio para o Fendetestas facíao un dos sobranceiros do partido, Antón, e chegaba ós 15 minutos -Kiko faría a transformación-. Logo viría unha expulsión temporal de Rafa que servíu para que os coruñeses, cun home máis, aproveitaran un saque rápido de golpe de castigo para xogar profundos e acadar a súa primeira marca.
Nada máis comezar a segunda parte, un erro atrás do Fendetestas permitíulle tomar avantaxe ó CRAT, pero o panorama seguíu a ser o mesmo. Aínda que o preparador visitante reforzaba súa dianteira con homes de refresco, os ponteses, con só un troco para os de diante, seguiron xogando moi pechados, gañando metro a metro. De aquí ó final o control foi total do Fendetestas, mentres o CRAT se defendía con todo para evitar perder o bonus ó estar tan só catro puntos por abaixo. Pero aínda marcaría Mariño con dez minutos por diante e, por terceira vez, Kiko pasaba a transformación. Eses últimos minutos xogáronse en campo do CRAT, co Fendetestas buscando un cuarto ensaio que lle dera outro punto de bonus.
Éste fíxoo Rayito, pero o árbitro non lle deu validez malia producirse unha situación de fóra de xogo na marca rival, o que debería ter suposto mesmo o ensaio de castigo. Ó final épica victoria dun Fendetestas moi mermado, que non pode pasar da terceira praza, e paga moi caros os accidentados enfrontamentos con Vigo.
Ferrol > Precisamente ante Vigo firmou un valioso empate a 24 puntos o conxunto do Rugby Ferrol. Esta igualada valeulle ós olívicos para auparse ata o liderato da categoría, gracias tamén á victoria da escadra pontesa fronte ós herculinos.
O marcador logrado polos departamentais neste encontro amosa a gran evolución que nesta competición esta a ter o coxunto local, xa que, na primeira volta da liga, os olívicos non atoparon prácticamente ningunha oposición para derrotar os ferroláns por un cómodo 78-0. Ademáis, este empate é o primeiro que firma o equipo vigués, que ata o de agora só perdera ante o Lalín por un axustado 26-24.
Xuvenís > Pola sua banda, a formación de categoría xuvenil do clube ferrolán non puido sumar a súa terceira victoria da campaña neste comezo de ano. Os departamentais caeron derrotados a domicilio ante a formación do Ourense por un marcador de 36-13. Pouco puideron facer os visitantes na casa dun sólido líder da competición, unha formación ourensana que só cedeu puntos ante o conxunto do Lalín, segundo, co que está empatado na táboa clasificatoria. O equipo de Os Ingleses de Vilagarcía será o próximo rival da escuadra local, debutante esta tempada na categoría, que xogarán de novo como visitantes.