3ª DIVISIÓN DE FÚTBOL SALA (Fase de ascenso): O ESTEO FS – VILAMARTÍN FS (7-5)

Importante vitoria do Esteo sobre o Vilamartín por 7-5. Un triunfo moi traballado dos ponteses diante dun conxunto moi loitador que nunca deu por perdido o encontro, como se se xogara a vida neste encontro, cando practicamente tiña moi posibilidades de acadar o ascenso e incluso a segunda praza. Comezaban ben as cousas para o Esteo que ó minuto de xogo tiña no seu haber o primeiro gol por obra de Rubi. Pero a alegría durou pouco, xa que dous minutos despois Leo empataba para o seu equipo. Os dous equipos creaban perigo nas dúas porterías, aínda que con máis claridade por parte dos ponteses, que logran dous tantos máis por mediación de Gerardo e Rubi. Os locais baixaron un pouco o ritmo do xogo o que aproveitou o cadro de Valeorras para empatar de novo con goles de Alfonso, ó transformar un dobre penalti, e Juanma. Tralo descanso, ós catro minutos os valdeorreses póñense por diante no marcador con tanto de Leo, o que trouxo preocupación no conxunto local. Sen embargo, tres minutos despois Fran empataba de novo. Continuaban os ataques para unha e outra portería e Gerardo lograba desfacer a igualada e un pouco máis tarde Bolly, en xogada persoal, poñía o 6-4. Os minutos finais foron de moita intensidade cun Esteo que se defendía ben e atacaba con perigo e un Vilamartín que trataba de acurtar diferenzas, o que logrou con gol de Alfonso aproveitándose da superioridade numérica trala expulsión de Anxo. Dez segundos despois Gerardo lograba o seu terceiro da tarde, tanto que daba tranquilidade á parroquia local, poñendo o definitivo 7-5, aínda que os ponteses tiveron dúas claras ocasións para marcar en xogadas de Pellón.
Na vindeira xornada Bembrive e Esteo xóganse en cancha viguesa o ascenso á Segunda División B. O club pontés ten previsto fretar autocares para aqueles afeccionados que desexen asistir ó partido.

O ESTEO FS: Niceto, Pellón, Fran, Gerardo, Rubi –cinco inicial- Pelu, Bolly, Anxo e Gerveno.
VILAMARTÍN FS: Pepe, Juanma, Leo, Alfonso, David –cinco inicial- Manu, Carracedo e Álex.
ÁRBITROS: Varela Señarís (Santiago) e Carreira Romero (A Coruña) Amoestaron ós locais Fran e Anxo, este en dúas ocasións polo que foi expulsado a falta de tres minutos para o final.
GOLES: Min. 3 (1-0), Rubi. Min. 4 (1-1), Leo. Min. 4 (2-1), Gerardo. Min. 6 (3-1), Rubi. Min. 18 (3-2), Alfonso. Min. 20 (3-3), Juanma. Min. 23 (3-4), Leo. Min. 26 (4-4), Fran. Min. 32 (5-4), Gerardo. Min. 34 (6-4), Bolly. Min. 38 (6-5), Alfonso. Min. 38 (7-5), Gerardo.
INCIDENCIAS: Partido da undécima xornada da fase de ascenso á Segunda División B disputado no pavillón municipal da Fraga ante uns 250 espectadores nas gradas.