ACTUACIÓN DE BORJA PRIETO VALERA NA COPA DE ESPAÑA DE 1000

Desputouse esta pasa fin de semana no Embalse de Trasona

O piragüista pontés do Covadonga, Borja Prieto Valera, desprazouse esta fin de semana a Trasona para a desputa da Copa de España de 1000 metros. Foi 21º na contrareloxo do K1 1000 metros, cun tempo de 4:06:59.

No K2 1000, xunto ó seu compañeiro, o gran Javi Hernanz, foron 13º na contrareloxo, cun tempo de 3:44:06. Posteriormente na semifinal foron segundos na terceira regata por detrás do Banyoles de Lluis Darne e o campión mundial sub23 Albert Martí. Xa na final acabaron na sexta posición. Primeiros foron Germade-Carrera, do Betanzos, por diante dos dous Tudenses, Campo-Millán, e Alonso-Piña.

Por último, o domingo participou no K4 1000 xunto a Daniel García, Adrián Fernández e o tricampeón mundial de Maratón, seis veces gañador do Sella, Álvaro Fernández Fiuza. Foron sextos na súa semifinal gañada polos dous Tudenses, resarcíndose despois a Final B, por diante do Naútico de Sevilla, cun tempo de 3:32:52.