Amigus
As Pontes

ACTUACIÓN DO GRUPO XUVENIL NA COPA DE ESPAÑA DE MARATÓN

Polo e Gancedo lograron a medalla de ouro en K2 Veteranos

Este sábado disputouse no embalse de Trasona, en Avilés, a Copa de España de Maratón.

Cara aló desprazáronse nove integrantes do Grupo Xuvenil. Sensacional coma sempre o eterno Antonio Polo e Ernesto Gancedo que lograron o ouro en K2 Veteráns, na orla de 40-44.

Foron os únicos que baixaron de unha hora, e chegaron a meta con máis de tres minutos de ventaxa sobre a parella de Betanzos e máis de seis sobre o dúo de Aranjuez.

Ás portas da medalla quedaron os xoves Pablo Moreno e Carlos Durán en K2 Sénior, xa que foron cuartos, nunha proba gañada polos irmáns Daniel e Guillermo Pérez (Los Cuervos),

Extraoficialmente venceron os tricampións mundiais e octacampións do Sella, Fiuza e Bouzán, que non computaron ó ser ambos de distintos equipos, a pesar de competir case sempre xuntos. Un do Covadonga e o outro do Oviedo.

Quintos en K2 Junior foron Manuel Fernández e Miguel Domínguez, na regata gañada por Carlos Gómez e Miguel Sánchez (Cuenca).

Moi ben tamén Martín García, que quedou sétimo en K1 Junior, gañando Javier Sánchez (Cangas Aventura).

Manuel Alén foi duodécimo en K1 Cadete, nunha serie gañada por Ricardo García (Ribadesella) e David Tonislavov décimo sexto en K1 Sub23, no que venceu Ion Carballo (Donostia).

Moi ben tamén un grande do deporte pontés, Borja Prieto, quen a pesar de só poder adestrar unha vez á semana e non ser esta a súa distancia máis idónea, rematou sétimo no K1 Sénior, nunha proba gañada por Luis Amado, quedando segundo Milín Llamedo, ambos da Selección Española de Maratón.