CLUB DEPORTIVO AS PONTES: PARTIDOS 16/17/18 – MAIO – 2014

Consegue en tempo real avisos de novos artigos no teu dispositivo, subscribete agora.

Rochela.jpgUN DATO PARA A HISTORIA
O DEFENSA JAVIER ROCHELA MARCOU O GOL 3.000 DO C.D. AS PONTES
Nesta tempada que rematou o pasado domingo, na que o Club Deportivo As Pontes estivo a piques de meterse nos “play off” de ascenso, pero que se quedou fóra a pesar de lograr os mesmos puntos (73) có Pontevedra. É a primeira vez que un equipo galego se queda ás portas da promoción con esta puntuación. Incluso 22 equipos que se clasificaron este ano para disputar a promoción de ascenso á Segunda B non alcanzaron eses 73 puntos logrados polo As Pontes. ¡¡¡ Así é o fútbol !!!
Sen embargo, hai un dato histórico que se rexistrou esta tempada e que debemos resaltar. Foi a consecución do GOL NÚMERO 3.000 do primeiro equipo en partidos de competición dende que o Club se federou o 28 de setembro de 1960.
Sucedeu no partido disputado no campo do Poboado o pasado sábado, 4 de xaneiro de 2014, entre o CD As Pontes e o Laracha CF, que rematou con vitoria pontesa por 4-2. Ese gol tres mil foi marcado polo lateral dereito Javier Rochela, quen no minuto 7 de partido, en xogada persoal, internouse pola banda dereita batendo por baixo ó porteiro larachés, marcando o primeiro gol do As Pontes.
Polo tanto, o bo xogador pontés Javier Rochela Calvo, irmán do campión europeo e subcampión mundial Sub17, David Rochela (hoxe no Buriram thailandés) convértese nun histórico do Club ó seren o autor do gol 3.000 do Club pontés en 54 anos de historia.

OS ANTERIORES GOLES HISTÓRICOS
Sinalar que o gol 500 marcouse o 22 de marzo de 1970 no partido da Serie A Rexional, Arcade-Calvo Sotelo (6º gol do 0-7 co que rematou o partido), descoñecéndose o seu autor, xa que non hai datos da acta dese partido. O tanto 1.000 foi anotado por Juan “Recemel” (actual directivo da UD Somozas, brillante campión de liga de 3ª División desta tempada) no minuto 60 do encontro R-Neda-Endesa (3º gol do 1-4), de Segunda Rexional disputado o 26 de marzo de 1978 no campo do Neda.
O gol 1.500 logrouno Aneiros no encontro Endesa-Lemos (3ª División) disputado no Poboado o 9 de marzo de 1986. Foi o terceiro tanto marcado no minuto 70 (3-0). O número 2.000 conseguiuno o bravo xogador coruñés Ramiro no Endesa As Pontes-Deportivo B (3-0, 3ª División) o 13 de abril de 1995. Foi no minuto 21 ó marcar o primeiro gol do Endesa As Pontes. Finalmente, o gol 2.5.00 do C.D. As Pontes acadouse o 20 de marzo de 2005 no minuto 79 ó marcar Edi (fillo do emblemático “Recemel”) o único gol do partido Sarriana-As Pontes de Rexional Preferente.